EHBOFORUM

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Dit is het enige en echte geheel vernieuwde EHBO en LOTUS forum !

Auteur Topic: AED opnemen in Arbowet? Ja. Steun dan de petitie  (gelezen 1678 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

AEDmaster

  • Nieuw lid
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 6
  • kwalificaties: AED cursus, AED artikelen, AED winkel
  • AED dekking Nederland vergroten door samenwerking!
    • AED Nederland! Alle AED's en aanverwante AED artikelen op een rijtje
AED opnemen in Arbowet? Ja. Steun dan de petitie
« Gepost op: dinsdag, 22 december 2020, 14:09:44 »

AED opnemen in Arbowet
AED standaard opnemen in Arbowet, daar pleiten wij voor! Tegenwoordig hoor je steeds vaker iets over de AED. Dit is, ten opzichte van 10 jaar geleden, een enorme vooruitgang. Echter merken wij dat, door deze ontwikkeling, de markt overspoeld wordt met AED aanbieders.

AED merken
Elk AED merk heeft haar eigen ”unique sellingpoints”. Dit om onderscheidend te zijn, maar hierdoor ontstaan steeds grotere verschillen tussen de AED’s. Je ziet het terug in de vormgeving, het kleurgebruik en de werking. Door deze punten wordt alles onduidelijker en weet een ongetrainde AED bediener onmogelijk wat hij of zij in een noodsituatie moet doen.

FDA keurmerk & CE markering
De AED’s op de Nederlandse markt beschikken niet allemaal over de juiste keurmerken. Het betreffen hier twee verschillende soorten keurmerken. Dit is het FDA keurmerk en de CE markering. Het FDA keurmerk is Amerikaans en de CE is Europees. Beschikt een AED niet over één van deze keurmerken? Dan is de kwaliteit niet gewaarborgd.

AED cursus
Het is al lang bewezen dat de sleutel tot succes, in een crisissituatie, training is. Daarom is het gek dat er geen regels zijn omtrent de training/scholing voor het gebruik van een AED.

AED locatie
De AED hangt op veel verschillende plaatsen. De ene kiest ervoor om een AED binnen te hangen, terwijl de ander voor buiten kiest. Op het eerste gezicht lijkt dit niet veel uit te maken. Echter kan een AED, die achter een gesloten deur hangt, alleen in worden gezet door de mensen zelf. Oftewel als er niemand aanwezig is kan de AED dus ook niet bij een hartstilstand worden ingezet. Terwijl de kosten voor de inzet meestal door de gemeente worden vergoed. Dit klopt natuurlijk niet.
Oplossing: AED opnemen in Arbowet

Elke AED moet aan de richtlijnen van de Nederlandse overheid voldoen. Dit betreft zowel scholing als het AED apparaat zelf. Net zoals dat de brandblusser, de verplichte vluchtroutes en BHV’ers zijn opgenomen in de ARBO wet. Moet dit ook met de AED gebeuren. Door uniformiteit en regelgeving creëer je herkenbaarheid. Hierdoor zorg je ervoor dat er iedereen op dezelfde manier met een AED leert omgaan.
Een bandblusser is rood en niet paars. Volgens mij heeft dit een reden….
Wij proberen op verschillende manieren dit, bij de overheid, onder de aandacht te brengen. Alleen dit kunnen wij niet alleen. Daarom zijn wij een petitie gestart en hopen dat het initiatief door iedereen wordt gesteund.
Helpt u ook mee?

Voor meer informatie gaat u naar: AEDmaster of naar petities.nl
Een AED kopen voor reanimatiecursus? Of een vraag over een AED ? U kunt altijd bij AEDmaster terecht. Ook tijdens COVID-19 tijd. Een AED, daar red je levens mee!
 

+ Snel beantwoorden

Pagina opgebouwd in 0.082 seconden met 21 queries.