EHBOFORUM

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Dit is het enige en echte geheel vernieuwde EHBO en LOTUS forum !


Antwoord

Waarschuwing: er is al ten minste 120 dagen geen nieuw bericht geplaatst in dit topic.
Tenzij je zeker weet dat je hier wilt reageren, overweeg je beter om een nieuw topic aan te maken.

Merk op: het bericht zal niet verschijnen tot het is goedgekeurd door een moderator.

Naam:
E-mail:
Onderwerp:
Berichticoon:

Bijlage:
(Wis bijlage)
(meer bijlagen)
Toegestane extensies: doc, gif, jpg, mpg, pdf, png, txt, zip, ico
Merk op dat enige bestanden die bijgevoegd zijn apart goedgekeurd moeten worden.
Verificatie:
Typ de afgebeelde letters over
Luister naar de letters / Vraag een andere afbeelding aan

Typ de afgebeelde letters over:
Uit hoeveel letters bestaat EHBO + LOTUS samen.:

sneltoetsen: gebruik alt+s om te verzenden/posten, of alt+p om te bekijken


Samenvatting van topic

Geplaatst door: AEDmaster
« Gepost op: zaterdag, 26 september 2020, 10:12:01 »

Ik weet dat het mogelijk is om een compensatie te ontvangen via de gemeente. Daarnaast is het mogelijk om een uitkering voor de medewerkers aan te vragen. Dit geldt echter alleen voor EHBO medewerkers die ook daadwerkelijk in dienst zijn. Voor vrijwilligers gelden andere regels.

Als u advies wenst dan kunt u altijd contact met on opnemen. Wij werken met vele verenigingen samen en als u de behoefte heeft kan ik u met hen in contact brengen.
Wij proberen zelf ook te helpen in deze COVID-9 tijd. Wij bereiken dit door AED's beschikbaar te stellen. Voor de Coronatijd deden wij dit enkel en alleen voor lokale initiatieven zoals buurtfeesten en markten.

Echter hebben wij die verder uitgebreid. Aangezien de trainingsgroepen veel kleiner zijn geworden is de vraag naar AED trainers toegenomen. Hopelijk is dit van tijdelijke aard en vervalt deze vraag als Corona tot het verleden behoort. Tot die tijd stellen wij AED trainers kosteloos beschikbaar. U moet enkel en alleen zorgen voor het materiaal, zoals bijvoorbeeld de plakkers.

Wij stellen AED trainers beschikbaar voor stichtingen en verenigingen. Zoals bijvoorbeeld een EHBO vereniging. In principe hebben wij van alle bekende AED merken een AED trainer beschikbaar. Deze merken beschikken over FDA en/of CE keurmerk.

Hiermee bedoel ik dan de AED trainer zelf en dus niet de instructeur. Daar moet u zelf voor zorgen.

Wilt u meer informatie ontvangen neem dan contact met ons op.
(www.aedmaster.nl)

Geplaatst door: trudie kramer
« Gepost op: vrijdag, 22 mei 2020, 15:41:17 »

Weet iemand of er mogelijkheden zijn om als EHBO-vereniging de misgelopen inkomsten uit de hulpverlening ergens te "'declareren"'? Uit Den Haag hoeven we niks te verwachten en de meeste gemeentelijke potjes zijn ook leeg! We hebben wel onze vaste lasten en ik denk zeker dat er ook verenigingen dit niet lang meer financieeel zullen volhouden terwijl wij naderhand weer zo hard nodig zullen wijn voor festivals en evenementen.
Geplaatst door: EHJGiezen
« Gepost op: donderdag, 14 mei 2020, 18:56:03 »

Ik denk dat de enkele seconden voor de regel 'zorg voor eigen én andermans veiligheid' extra belangrijk zijn. Een moment letterlijk blijven staan, niet denken 'de kans is te klein', maar overdreven 'ik ben of hij/zij is bewezen besmet'. Veel ongelukjes zijn niet levensbedreigend of hebben geen kans op langdurige gezondheidsproblemen. Hoe cru ook, veel kan de patiënt zelf, eventueel met aanreiken van een pleister of iets dergelijks. Tot de regels vanaf de overheid veranderen is mijn advies een stap achteruit te zetten tenzij het om een levensbedreigend/invaliderend probleem gaat. Handschoenen en handalcohol - voor en na inzet - altijd gebruiken indien aanwezig en kijk of er toevallig ook een gezinslid bij staat die je instructies kan geven. De omgeving afstand laten bewaren en evt. patiënt naar rustige plek brengen wordt nu belangrijker.

Over reanimatie in Coronatijd is een poster gemaakt (https://www.reanimatieraad.nl/coronavirus-en-reanimatie/). Pocket-masks etc. worden niet gebruikt. Daarbij blijft reanimatie zoals van voor de corona-tijd bij pasgeborenen en kinderen hetzelfde.
Geplaatst door: Johan
« Gepost op: dinsdag, 12 mei 2020, 21:07:22 »

Hoe gaat men als hulpverlener momenteel om met de regels van de corona, als men bij een slachtoffer hulp moet verlenen ?

Pagina opgebouwd in 0.1 seconden met 21 queries.