EHBOFORUM

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Dit is het enige en echte geheel vernieuwde EHBO en LOTUS forum !


Antwoord

Waarschuwing: er is al ten minste 120 dagen geen nieuw bericht geplaatst in dit topic.
Tenzij je zeker weet dat je hier wilt reageren, overweeg je beter om een nieuw topic aan te maken.

Merk op: het bericht zal niet verschijnen tot het is goedgekeurd door een moderator.

Naam:
E-mail:
Onderwerp:
Berichticoon:

Bijlage:
(Wis bijlage)
(meer bijlagen)
Toegestane extensies: doc, gif, jpg, mpg, pdf, png, txt, zip, ico
Merk op dat enige bestanden die bijgevoegd zijn apart goedgekeurd moeten worden.
Verificatie:
Typ de afgebeelde letters over
Luister naar de letters / Vraag een andere afbeelding aan

Typ de afgebeelde letters over:
Uit hoeveel letters bestaat EHBO + LOTUS samen.:

sneltoetsen: gebruik alt+s om te verzenden/posten, of alt+p om te bekijken


Samenvatting van topic

Geplaatst door: AEDmaster
« Gepost op: woensdag, 11 november 2020, 16:36:07 »

Extra aanvullend bericht
Geplaatst door: AEDmaster
« Gepost op: zaterdag, 26 september 2020, 09:43:56 »

Door COVID-19 is er veel veranderd in Nederland. Het leek in de zomer de goede kant weer op te gaan, maar nu de herfst in aantocht is lopen het aantal COVID 19 besmettingen helaas weer snel op. Hierdoor worden er vanuit de overheid weer meer maartregelen genomen om de druk op de ziekenhuizen zo laag mogelijk te houden. Echter wat vergeten wordt is daarom juist het belang van de AED dekking in Nederland.
Consequenties COVID-19 Doordat er rekening wordt gehouden met de druk op de ziekenhuizen, mensen afstand moeten houden en je publieke plekken zoveel mogelijk moet vermijden. Stellen veel mensen dingen uit. Zoals een ziekenhuis bezoek. Zeker de kwetsbare doelgroep, zoals de ouderen. Daarom is het belangrijk dat je zorg draagt voor de mensen om je heen. Dit bereik in eerste instantie door oprecht geïnteresseerd te zijn en op die manier te kijken of je wat voor iemand kan betekenen. Meestal gaat het om de kleine dingen, maar daarnaast als VVE kun je, door je krachten te bundelen, meer bereiken.

AED in buurt.
Er zitten grote groepen mensen thuis. Een gedeelte van deze mensen gaan minder snel, met bijvoorbeeld hartklachten, naar het ziekenhuis. Dat houdt in dat er meer verantwoordelijkheid bij de buurt komt te liggen. Dus daarom is het belangrijk dat er voldoende EHBO-ers zijn en dat iedereen weet hoe ze deze mensen moeten bereiken. Dit kan bijvoorbeeld door als VVE een App groep op te zetten. Daarnaast is het belangrijk dat elke bewoner toegang heeft tot een AED. De goudenregel is dat een AED binnen 6 minuten ingezet moet worden. Dit de meest cruciale periode.

Goede AED dekking
Wanneer er sprake is van een goede AED dekking is het belangrijk dat voldoende bewoners, middels een AED cursus, wordt opgeleid tot AED bediener. Hierdoor raak je bekend met de AED en weet je beter wat je moet doen bij een hartstilstand.

AED aanmelden
Daarnaast is het belangrijk om de AED aan te melden bij HartslagNu. Dan wordt de AED opgenomen in het landelijke netwerk. Daarbij worden eventuele gemaakte kosten vergoed door uw gemeente. Dus het aanmelden van uw AED loont altijd. Belangrijk is dat u als VVE uw AED buiten ophangt. Dan is de AED voor iedereen toegankelijk.

AED kopen met korting
Omdat wij, als AEDmaster, ook onze verantwoordelijkheid willen nemen. Bieden wij een aantal mogelijkheden aan buurten & VVE's. De eerste is dat wij, middels sponsoring kosteloos, aanbieden om in te zetten bij een eenmalig lokaal evenement. Hierdoor kunt u eenvoudig extra gebruik maken een extra AED. Nadat het buurtevenement is afgelopen stuurt u de AED weer naar ons op. Daarnaast geven wij elke VVE / Buurtvereniging minimaal € 100,- extra korting op een AED of AED pakket. Dit geldt voor alle AED's die wij aanbieden.
U gaat een AED kopen die al in de aanbieding is, dan ontvangt u toch deze extra € 100 korting. Heeft u vragen of wilt u dat wij een initiatief steunen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken dan  wat wij voor u,en uw buurt kunnen betekenen. Heeft u de AED ingezet? Laat het ons weten, want dan zorgen wij ervoor dat uw AED weer operationeel wordt gemaakt. Wij rekenen hier geen servicekosten voor.

Een leuk feitje: Onze AED's worden gemiddeld 3x in de maand in Nederland ingezet. Dit is onze huidige bijdrage aan de landelijke dekking. Wij zijn er nog lang niet en willen onze impact vergroten, maar daar hebben wij ook u bij nodig.

Pagina opgebouwd in 0.114 seconden met 28 queries.